Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Το τσιγαράκι !!!

Πρίν από 19 χρόνια ,σε μία στιγμή ευλογημένη,βρήκα την δύναμη να κόψω την ολέθρια συνήθεια του καπνίσματος.Από τότε ,άρθρα σαν αυτό με κάνουν να σκέφτομαι πόσο μεγάλο δώρο έκανα στον εαυτό μου !!!

Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί ένα στους εκατό θανάτους

Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί περίπου τον ένα στους εκατό θανάτους κάθε χρόνο στον κόσμο, δηλαδή πάνω από 600 χιλιάδες θανάτους ετησίως ,εκ των οποίων οι 165 χιλιάδες αφορούν παιδιά, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιείται στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό Lancet.

Εάν προσθέσουμε και τους θανάτους των 5,1 εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι ενεργοί καπνιστές, φτάνουμε σε ένα σύνολο 5,7 εκατομμυρίων ανθρώπων που πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες του καπνίσματος. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εκτιμά παγκοσμίως την επίδραση του παθητικού καπνίσματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2.004 εκτέθηκαν σε παθητικό κάπνισμα το 40% των παιδιών, το 33% των ανδρών και το 35% των γυναικών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης αυτή η έκθεση στον καπνό προκάλεσε 379.000 θανάτους από καρδιολογικά προβλήματα, 165.000 από αναπνευστικά προβλήματα , 36.900 από άσθμα και 21.400 από καρκίνο των πνευμόνων. Συνολικός αριθμός : 603.000 θάνατοι από αιτίες που σχετίζονται με το παθητικό κάπνισμα.
Τέλος, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα του παθητικού καπνίσματος είναι τα παιδιά, κυρίως αυτά που οι γονείς τους καπνίζουν στο σπίτι. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 165,000 παιδάκια ηλικίας κάτω των 5 ετών. Τα δύο τρίτα των παιδιών αυτών προέρχονταν από την Αφρική και τη νότια Ασία.

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Ο πρώτος ηλιακός...αυτοκινητόδρομος από τους Ιταλούς!

Στην ανατολική Σικελία είναι σχεδόν έτοιμος ο πρώτος ηλιακός αυτοκινητόδρομος του κόσμου που θα παραδοθεί την 1η Ιανουαρίου του 2011. Ο αυτοκινητόδρομος Α18 προσθέτει 30 χιλιόμετρα στο οδικό δίκτυο της Σικελίας και συνδέει την Κατάνια με τις Συρακούσες.

Το περίεργο με αυτόν τον αυτοκινητόδρομο είναι ότι τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια. Το 1/4 των ηλιακών συλλεκτών έχει ήδη τοποθετηθεί και όταν τελειώσει το έργο το 100% των ενεργειακών αναγκών του δρόμου θα καλύπτεται από τους 80.000 ηλιακούς συλλέκτες που τοποθετούνται κατά μήκος του δρόμου.

Φώτα, ανεμιστήρες και τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης θα τροφοδοτούνται από τους συλλέκτες. Ο ηλιακός αυτοκινητόδρομος, συνολικής ισχύος 12 εκ. kWh το χρόνο θα βοηθήσει, σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία, να εξοικονομηθεί το ισοδύναμο 31.000 τόνων πετρελαίου καθώς και 10.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

Ο συγκεκριμένος δρόμος θα είναι πράσινος μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά αφού, εκτός από τα φωτοβολταϊκά, κατά μήκος του δρόμου θα φυτευτούν χιλιάδες δέντρα και φυτά.

Στο πλαίσιο της «πράσινης» ανάπτυξης στην Ιταλία η εταιρία «Autostrade per l' Italia» ενσωματώνει την ηλιακή τεχνολογία σε πολλούς δρόμους σε όλη τη χώρα και αντικαθιστά με LED τα φώτα όλων των δρόμων για τους οποίους ευθύνεται (3.500 χιλιόμετρα, περίπου το 50% ολόκληρου του ιταλικού οδικού δικτύου).

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Το τσίπουρο "βαράει"

Έβγαλε μία ράβδο χρυσού για να πληρώσει τα τσίπουρα

Πλήρωσε τον λογαριασμό για τα τσίπουρα με ατόφιο χρυσάφι! Οταν ο ιδιοκτήτης ενός τσιπουράδικου στα Τρίκαλα είδε να του πληρώνουν τον λογαριασμό με μία πλάκα χρυσού, νόμιζε ότι του έκαναν φάρσα. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο κουβαρντάς πελάτης δεν αστειευόταν καθόλου, αφού ο χρυσός...
ήταν καθαρός - μάλιστα, έφερε στάμπα γνησιότητας!

Το περιστατικό συνέβη όταν μια μεγάλη παρέα πήγε στο εν λόγω μαγαζί για να φάει και πιει. Λίγο προτού φύγουν και αφού είχαν ζητήσει να τους πάνε τον λογαριασμό (ύψους 130 ευρώ), ένας από την παρέα τον άρπαξε επιμένοντας να κεράσει τους φίλους του.

Ομως, όλοι έμειναν άναυδοι όταν τον είδαν να βγάζει από την τσέπη τού σακακιού του όχι μετρητά, αλλά ένα πλακίδιο χρυσού βάρους 20 γραμμαρίων και καθαρότητας 99,9%, με στάμπα γνησιότητας της Τράπεζας Ελβετίας. Η πλάκα χρυσού (αξίας περίπου 800 ευρώ) βρέθηκε στα χέρια του τυχερού ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε μείνει στήλη άλατος, καθώς ο ανοιχτοχέρης πελάτης φεύγοντας του είπε να κρατήσει τα... ρέστα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Θα ξανάρθουμε για να πατσίσουμε».

Οπως ήταν αναμενόμενο, το πρωτοφανές περιστατικό έκανε τον γύρο των Τρικάλων, αποτελώντας βασικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια. Οι περισσότεροι προσπάθησαν να βρουν την ταυτότητα του άνδρα, αλλά το μόνο που κατάφεραν να μάθουν ήταν ότι δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο.

 Το άκουσες αυτό Φόρη ?

www.katse-kala.blogspot.com

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Πώς να πάρεις αύξηση!!

 
Τελικά είναι όλα θέμα παρουσίασης...!!

Υπάλληλος: Με συγχωρείτε Κύριε Διευθυντά, μπορώ να σας μιλήσω;
Διευθυντής: Βεβαιότατα, έλα στο γραφείο μου.
Υ. Όπως γνωρίζετε είμαι στην εταιρία εδώ και δέκα χρόνια
Δ. Ναι το ξέρω
Υ. Δεν θα σας το πω δια της πλαγίας οδού αλλά θα μπω κατ'ευθείαν
στο θέμα. Ζητάω αύξηση του μισθού μου.Υπάρχουν τέσσερις εταιρίες,
που με κυνηγάνε αλλά ήθελα πρώτα, να μιλήσω σε σας.
Δ. Αύξηση ; ; Θα ήθελα να σου δώσω αύξηση, αλλά δεν είναι η
κατάλληλη στιγμή.
Υ. Καταλαβαίνω την θέση σας, και γνωρίζω την υφιστάμενη ύφεση που
έχει αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις, αλλά πρέπει να λάβετε
όμως υπόψιν σας την αφοσίωσή μου και την σκληρή μου δουλειά
επί δέκα χρόνια στην εταιρία.
Δ. Λαμβάνοντας υπόψιν μου αυτά που μου λες τελικά θα σου δώσω την
αύξηση δεκαπέντε τοις εκατό και πέντε μέρες επί πλέον άδεια τον
χρόνο. Πώς σου φαίνεται, είσαι ικανοποιημένος;
Υ. Συμφωνώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και σας ευχαριστώ !

Δ. Πριν φύγεις όμως, πες μου αν θες, ποιες είναι οι εταιρίες που
τρέχουν από πίσω σου ;

  Α ! ! Είναι η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ και η Τράπεζα για το δάνειό μου !.....

 http://rc-cafe.blogspot.com

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Ουδέν καλό,αμιγές κακού.

Την Παρασκευή  με ευκαιρία τις εκλογές ,πήρα την σύζυγο μαζί να ψηφίσει στο χωριό τις(ΕΓΩ ΔΕΝ) και ξεκίνησα για ένα ωραίο τριήμερο.
Φτάνοντας κατά τις 5 άρχισα να κοιτάω γύρω γύρω να δώ τί μυρίζει τόσο όμορφα.
Μία από τις 3 πορτοκαλιές που έχω στην αυλή μου είχε αποφασίσει να βγάλει πάλι λουλούδια.


Εντάξει λέω.Αυτό είναι πολύ καλό.Χειμωνιάτικα να έχεις τέτοιο "διάλειμμα" που να ανθίζουν οι πορτοκαλιές δεύτερη φορά είναι πολύ καλό γιατί δίνει χρόνο για ανανέωση πληθυσμού πρίν κλειστούν μέσα.
Βέβαια στα μέρη μας δέν κλείνονται, παρά λίγες μέρες όλο τόν χειμώνα και μαζί με τις Αλκυονίδες ο χειμώνας περνάει πολύ εύκολα για τα μελίσσια .
Μέχρι εδώ ήταν το καλό.
Σάββατο πρωί μόλις σηκώθηκε ο ήλιος ξεκίνησα για τα μελισσάκια μου.
Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα πεί ότι τους έβαλα έτοιμο ζυμάρι γύρης και βανίλια για να τα βοηθήσω το διάστημα που θα έλλειπα.
Πλησιάζοντας κοντά κάτι άρχισε να με τρώει σε όλο μου το σώμα.
Εξω από τις πόρτες η γύρη είχε "πεταχτεί" από τις μέλισσες,αλλά όπου είχε γίνει αυτό δέν έβλεπα κίνηση.
Άνοιξα μία και έπαθα .
Οι σφήκες που είχαν χαθεί με τίς πρώτες βροχές  ξαναεμφανίστηκαν από τίς καλοκαιρινές μέρες και την ζέστη που έκανε,είχαν κάνει ντού μέσα στην κυψέλη,το μελίσσι έλλειπε και αυτές κατά εκατοντάδες λεηλατούσαν  την γύρη (ΟΧΙ ΤΗΝ ΒΑΝΊΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΊΝΕΙ) μόνο την γύρη.
Η κίνησή τους θύμιζε μέλισσες σε λεηλασία.Ακριβώς ίδια συμπεριφορά.
Περιττό βέβαια να πώ ότι και το λίγο μέλι που είχαν μαζέψει από το ρείκι ,όσο δέν ξέπλυναν οι βροχές ,το είχαν εξαφανίσει.
Πιστεύω ότι αυτό συνέβη μία δύο μέρες πρίν γιατί είχαν προλάβει μόνο 5 κυψέλες να μου καταστρέψουν.Οσες είταν πολύ δυνατές μπόρεσαν να κρατηθούν και ευτυχώς που πήγα γιατί θα πάθαινα μεγαλύτερη νίλα.
Θέλω να πιστεύω ότι η έντονη μυρωδιά  της γύρης τις τράβηξε ,αλλά μιλώντας με έναν φίλο που έχει και αυτός μελίσσια μου είπε πώς πρίν φύγει για τις εληές  έκανε επιθεώρηση και σε μία εβδομάδα έπαθε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια σε 3 κυψέλες του.
Γιαυτό παράφρασα στον τίτλο το γνωμικό.
Καλός ο ήλιος και  αυτή η ζέστη  τέτοια εποχή,αλλά νά τα αποτελέσματα.!
Σίγουρα έχω κάνει κάτι στραβό αλλά όπως λέει ο φίλος ο Ευάγγελος (Μελισσοκομία Πιερίας) ,θα τα μάθουμε όλα όταν οι μέλισσες αποφασίσουν να γράψουν βιβλίο!!!

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Οι ψηφοφόροι !!!!!!!!!!

Μέσα σε ένα εργοστάσιο που κάνουμε καποιες δουλειές υπάρχουν πολλοί Πακιστανοί εργάτες.
Πρίν αρκετές μέρες ,ο ένας από αυτούς κρατούσε διάφορα χαρτιά.
-Τί χαρτιά είναι αυτά ρε Μπιλάλ,τον ρώτησα.
Με κοίταξε αμήχανα,χαμογέλασε με ύφος που δήλωνε ότι δέν είχε καταλάβει τίποτα και αντί απάντησης μου έδωσε τον φάκελο ολόκληρο ,έχοντας αντιληφθεί ότι για αυτά τον ρωτάω, από το βλέμα μου.
Τα χαρτιά είταν ότι χρειάζεται για να ψηφήσει στις μεθαυριανές εκλογές,δικαίωμα  το οποίο δίνει το κράτος σε όσους αλλοδαπούς  έχουν κάρτα παραμονής στην Ελλάδα (μόνο για αυτές τις εκλογές).
Αφού  διάβασα περι τίνος πρόκειται άρχισα να τόν ψιλοδουλεύω ρωτώντας τον τί κόμμα είναι και ποιόν θα ψηφήσει !!!
Δέν βαριέσαι όμως.Λέξη δέν κατάλαβε.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν τήν Κυριακή θα ρίξει ψήφο στην  κάλπη και με την ψήφο του θα έχει αλλοιώσει την βούληση των κατοίκων της περιοχής   χωρίς να ξέρει ούτε καν τί έκανε.!!
(Ως γνωστόν στην δική του Πατρίδα όποιος έχει μεγαλύτερο μαχαίρι αναλαμβάνει την διακυβέρνηση.Οι εκλογές δέν βρίσκονται στο λεξιλόγιό τους).
Εγώ λοιπόν ο "πονηρός" σκεφτηκα ότι είναι κολπο της κυβέρνησης.
Δίνοντάς τους αυτά τα χαρτιά ο Δήμαρχος ,εχει τρόπο να τους φοβίσει  λέγοντας ότι άν έλθουν οι άλλοι,οι κακοί ,δέν θα τους ανανεώσουν τις κάρτες παραμονής.
Καλά.
και η αντιπολίτευση τί κάνει ?.Δέν βλέπει το παιχνίδι που στήσανε ?
Το βλέπει ,να είστε σίγουροι ,αλλά έχει και εκείνη Δήμους που είναι δικοί τις , οπότε θα κάνει και αυτή το ίδιο.
Αμ δέ !!!
Το κόλπο είναι άλλο.
Βλέποντας ότι όπως τα κάνανε όλοι,πολύ λίγοι θα πάνε στην κάλπη και με τον φόβο ότι θα γίνουν ρεζίλι (πώς θα ισχυρίζονται ΜΑΣ ΨΉΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ  όταν όλοι μαζί έχουν μοιραστεί το 30 με 40 %) βάζουν αυτά τα δυστυχή παιδιά στο βρώμικο παιχνίδι τους εκβιάζοντάς τα ,για να μή φανεί η ξευτίλα τους.
Οσο σκέπτομαι ότι κάποιοι έχουν αφίσει τα κόκκαλά τους στα βουνά για αυτή την Πατρίδα με πιάνει τρέλλα βλέποντας πώς την κατάντησαν 300 ανίκανοι
Γι'αυτό την κυριακή πρέπει όλοι να εισπράξουν αυτό που τους ανήκει.
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ.

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Ολα έχουν το τέλος τους

Αυτός είναι ένας από τους πολλούς φοίνικες που κοσμούν την παραλιακή λεωφόρο στον πρώην ιππόδρομο.
Μετά από βροχή ,πεντακάθαρος και ανθισμένος ,να χαίρεσαι να τον βλέπεις.


...και αυτός είναι ένας (πρώην) υπέροχος που είχα στην αυλή μου επί 33 χρόνια,δώρο από κάποιον φίλο την ημέρα που γεννήθηκε ο γιός μου.
Ομως η φύση κάνει τις επιλογές τις.
Προσβλήθηκε από το ακάρι που καταστρέφει τους φοίνικες και σε 10 μέρες τον διέλυσε.
Οταν μπορέσω θα φωτογραφίσω το ύπουλο ακάρι να το δείτε.
Δυστυχώς δέν υπάρχει τίποτα μέχρι στιγμής που να το καταπολεμήσει και έτσι εκατοντάδες έχουν προσβληθεί και κοπεί από την τριγύρω περιοχή.


...αλλά είπαμε ,
όλα έχουν το τέλος τους.!