Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Κεραλοιφή για κάψιμο.

Πρίν από 10 μέρες ένας φίλος μου ζήτησε λίγο κερί  «καλό» για να φτιάξει μία κεραλοιφή.
Όπως μου εξήγησε , ο πεθερός  του -δήμαρχος εν ενεργεία-  κάηκε στο πρόσωπο σοβαρά.
Την συνταγή την γνωρίζει η οικογένειά του πάρα πολλά χρόνια.
Την έχει «πάρει» από κάποια γιαγιά η οποία την έδωσε με  τον όρκο ότι ποτέ δέν θα πάρουν χρήματα για να την δώσουν σε κάποιον.
Ετσι την έμαθα και εγώ και η ανάρτηση με φυλάει από κακοτοπιά που μπορεί να πέσω με την παρούσα οικονομική κατάσταση !!!.
Σε ένα μπρίκι του καφέ λιώνουμε κερί με λάδι σε αναλογία τέτοια που  να δίνει πυκνότητα αλοιφής.
Αυτό το πετυχαίνουμε προσθέτοντας κερί η λάδι αναλόγως.
Σε ένα μπώλ βάζουμε νερό και μέσα το ασπράδι ενός αυγού,το κτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι  να κάνει απάνω αφρό όπως το αυγολέμονο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα κεριού γύρω γύρω πάνω στον αφρό φροντίζοντας να «πιεί» όσο το δυνατόν περισσότερο αφρό.
Μαζεύουμε το κερί με ένα κουτάλι από το νερό και αυτή είναι η αλοιφή.
Σε οποιοδήποτε κάψιμο,ακόμη και πολύ μεγάλο αλείφουμε την πληγή με αυτό και πάνω βάζουμε μία γάζα για προστασία.
Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.Πιθανόν να μη μπορείς σε λίγο να ξεχωρίσεις που ήταν  το κάψιμο.
Αυτή η αλοιφή δέν διατηρείτε.Είναι αμέσου χρήσεως.
Σε επόμενη επίσκεψή μου στην οικογένεια  θα μου πούνε κάποια παραλλαγή που διατηρείτε όπως οι κεραλοιφές που ξέρουμε.

ΥΓ
Πάντως αυτή που μου έδωσες Θεοδόση είναι «άλλο πράμα».!!!

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Δέν ξέρω............αλλά ΑΝ;;;;;;;;

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ
ΑΛΛΑ
ΛΕΣ?????
 
 Πρέπει να πούμε μερικές αλήθειες και για το ευρώ.


Μας λένε ότι είμαστε όλοι στο ευρώ, άρα ούτε και "αυτούς" (τους Ευρωπαίους) τους συμφέρει να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο ευρώ, όσο και αν αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό για ευνόητους λόγους.

Η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έχει ως εκδότες τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Η κάθε χώρα τυπώνει όσα ευρώ
(χαρτονομίσματα) δικαιολογούν το μέγεθος της και η πορεία της οικονομίας της. Αν κοιτάξετε στα ευρώ σας θα δείτε ότι μπροστά από τον αριθμό σειράς, υπάρχει ένα γράμμα. Αυτό υποδηλώνει τον εκδότη του τραπεζογραμματίου. Έτσι κάθε χώρα έχει το δικό της ευρώ.
Η κωδικοποίηση έχει ως εξής:

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πληροφορία έχει κρατηθεί στο σκοτάδι. Οι πολιτικές και νομισματικές αρχές δεν θέλουν να την γνωρίζετε. Παρατηρήστε δε, ότι το γράμμα-σύμβολο κάθε χώρας δεν έχει την παραμικρή σχέση με το όνομά της. Δηλαδή, γιατί η Γαλλία να μην είχε το F (France) αντί για το U που δεν λέει τίποτα. Ομοίως για την Γερμανία το G για Germany αντί για το X.
Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε τι έχουμε μέσα στο πορτοφόλι μας. Γιατί όμως;
Η απάντηση είναι απλή. Κάντε μια δοκιμή. Ας κάνουμε μια ανάληψη 1000 ευρώ από 1 ATM. Τσεκάρετε τους κωδικούς των χαρτονομισμάτων. Θα δείτε ότι σχεδόν όλοι είναι από άλλες χώρες. Ελάχιστα θα είναι τα ελληνικά, αν υπάρχουν καθόλου. Κυρίως θα βρείτε γερμανικά και ιταλικά ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κινούμαστε και ζούμε με ξένα χρήματα, δανεικά από άλλες χώρες. Αν δεν υπήρχε αυτό το οιονεί συνάλλαγμα, αντί για 1000,θα είχαμε 100 στην τσέπη μας.
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χρεοκοπήσει. Οριστικά και αμετάκλητα.
Γιατί, για να τυπωθούν νέα ελληνικά ευρώ πρέπει η οικονομία να αναπτύσσεται (ενώ εμείς είμαστε σε συνεχή ύφεση) ή η ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών να κάνει άλματα (σ.σ: σενάριο επιστημονικής φαντασίας για εμάς)....

Η σημασία που έχει ο κωδικός σε κάθε χαρτονόμισμα είναι απλή. Σε τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης, τα ευρώ θα μετατραπούν στο αντίστοιχο, παλιό εθνικό νόμισμα. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα έχουν ήδη μετατραπεί, εκείνη την Παρασκευή απόγευμα που θα μας ανακοινωθεί το μαντάτο. Σε εμάς εννοείται, με μια υποτίμηση τουλάχιστον 50%, γιατί η νέα δραχμή θα πρέπει να απηχεί και την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας (500-600 δρχ/1 ευρώ).
Αυτό λέγεται και ληστεία της μεσαίας τάξης.
Οι Γερμανοί για παράδειγμα θα δεχτούν για μετατροπή σε μάρκα, στο νέο ισχυρό νόμισμα της Ευρώπης, μόνο όσα ευρώ έχουν το X μπροστά. Τα άλλα χάσανε.

Δυστυχώς με τους πολιτικούς που έχουμε μπλέξει, κάποια στιγμή θα καταφέρουν και το αδιανόητο. Να μας "πετάξουν" έξω από την Ευρωζώνη και το Ευρώ.
MΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.
ΑΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΕΤΕ ΡΕΥΣΤΟ ΣΕ ΕΥΡΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΒΟΡΡΑ, δηλ.
GERMANY = X ,
AUSTRIA=N,
FRANCE=U,
FINLAND=L,
HOLLAND=P
ΕΥΡΟ ΜΕ ΑΡΧΙΚΑ: XN-ULP .

 Μου το έστειλε ό φίλος μου Ευάγγελος Μπέλλος

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Μικρή απόδραση

Τα σχέδια είχαν άλλα, αλλά παρά το πολικό κρύο το μικρό ταξειδάκι στην Βαρκελώνη είχε απ'όλα.
Με ευκαιρία σήμερα ,που η απίστευτη αυτή ομάδα η Μπαρτσελώνα παίζει με την Λεβερκούζεν δείτε τόν «ναό» του ποδοσφαίρου το CAMP NOU στον αγώνα με την Ρεάλ Σοσιεδάτ
Καρφίτσα δέν έπεφτε κάτω και κανείς δεν σκεπτεται να χαλάσει την «γιορτή» με κάτι άσχημο.
Μικρά παιδιά,κοπέλες,γέροι νέοι απολάμβαναν το θέαμα τραγουδώντας με μείον 5 .

κάθε φίλος του ποδοσφαίρου πρέπει έστω μία φορά να δεί αυτό το απίθανο στάδιο και τους ΄«μάγους της μπάλας» που διαθέτει η ομάδα.
Μία άλλη μικρή βολτά είταν στο Μονσεράτ,ένα βουνό που καταλήγει σε ψηλούς ακανόνιστους βράχους,σε ύψος 1300 μέτρα και με ένα Βεννεδικτιανό ναό και μοναστήρι από τον 12ο αιώνα.


Ανεβαίνεις με «κρεμαγιέρα» ελληνιστί οδοντωτό η με το τελεφερίκ .Παρ'ολο που η τιμή εισιτηρίου είναι ίδια .......προτίμησα την κρεμαγιέρα για ευνόητους λόγους!!!

Μέσα και έξω από τον ναό, από την μεγαλοπρέπεια του νοιώθεις
πόσο μικρός είσαι μπροστά στον Υψιστο.
Ενα μεγάλο μουσείο και μία υπαίθρια αγορά στην οποία βρήκα κάθε είδους τυρί από τα γύρω βουνά όπως και μέλι με κηρήθρα από δενδρολίβανο με τον οποίο είναι γεμάτα όλα τα βουνά.

Η προσγείωση στον Βενιζέλο σε προσγειώνει στην εδώ πραγματικότητα
και στην κακομοιριά που μας επέβαλαν.
Τί να γίνει όμως.
Τα ταξείδια γι'αυτό έχουν την ομορφιά τους!!!!

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Υπ''οψιν.

Ορίζονται οι αποστάσεις σταυλικών εγκαταστάσεων από οικισμούς
Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Του Βαγγέλη Γκιάτα
Ρυθμίσεις που αφορούν τις προϋποθέσεις αναφορικά με τις αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν οι σταυλικές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από τους οικισμούς αλλά και γι’ αυτές που βρίσκονται εντός δασικών περιοχών έρχονται να δημιουργήσουν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο που θα βάλει τάξη στην σημερινή κατάσταση, θέτει ειδικό νομοσχέδιο που έρχεται στη βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.
Έτσι από 50 έως και 1.000 μέτρα ορίζεται η απόσταση μεταξύ κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και των κατοικημένων περιοχών, ανάλογα με τον αριθμό των ζώων της κάθε εκμετάλλευσης και τον πληθυσμό των κατοίκων.
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες με όλα τα δεδομένα που θα πρέπει να πληρούν πλέον όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες που θα κατασκευάζονται από τώρα και στο εξής.
Τώρα, σε ότι αφορά κτηνοτροφικές μονάδες εντός δασικών περιοχών στο νομοσχέδιο ορίζεται προθεσμία τριών χρονών για την απόκτηση άδειας δασαρχείου η οποία απ’ την στιγμή που θα δοθεί θα ισχύει για 15 χρόνια, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και όρων και άλλες περιοριστικές διατάξεις, είναι ορισμένες από όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, πτηνοτροφεία μελισσοκομεία, εκτροφεία θηραμάτων, ιχθυοτροφεία κ.λ.π. που λειτουργούν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς άδεια της δασικής υπηρεσίας, συνεχίζουν να λειτουργούν για μια τριετία και οφείλουν μέσα σ’ αυτό το διάστημα να καταθέσουν έγκριση περιβαλλοντικών όρων ή βεβαίωση απαλλαγής περιβαλλοντικών όρων σύμφων με την ισχύουσα νομοθεσία.
Αναμφίβολα το νομοσχέδιο δημιουργεί νέα δεδομένα κάτι που επιβάλλει απ’ τους ενδιαφερομένους γνώση επί του περιεχομένου ώστε να προετοιμαστούν για να λάβουν την νομιμοποίησή τους.Η ΕΡΕΥΝΑ 05 Φεβρουαρίου 2012, αρ. φύλλου 16014, σελίδα 14

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινάμε δυνατά

Οσα τερτίπια κι'αν κάνει ο καιρός η ρόδα γύρισε.
Μπορεί να είμαστε στην πιό δύσκολη φάση αλλά μπροστά μας βλέπουμε με αισιοδοξία.
Με λίγη φροντίδα και πολύ αγάπη θα αφίσουμε πίσω τον χειμώνα και σιγά σιγά θα υποδεχτούμε την άνοιξη.
Ηδη οι πρώτες τις ανθοφορίες άρχισαν και άν  πάνε έτσι θα μπούμε  δύνατά σε καινούργια μελισσοκομική χρονιά.
Οι πολιτικοί έχουν τις δικές τους μανούβρες αλλά η φύση ακολουθεί την πορεία τις.
Εμείς δεμένοι με την φύση έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας  να ασχοληθούμε με τα μελισσάκια μας και θα δούμε αυτοί οι απίθανοι 301 τι θα κάνουν από την πλευρά τους για εμάς..
Καλή πορεία να έχουμε και χρόνος υπάρχει να τα λέμε.
Αύριο ξεκινάω ένα ταξιδάκι στην Βαρκελώνη να επισκευτώ τον γυιό μου για λίγες μέρες
Εχω προγραμματίσει  μία επίσκεψη σε ένα μελισσοκομείο και κάποιο κατάστημα μελισσοκομικών ειδών
Αν προκυψει κάτι αξιόλογο θα τα πούμε από τετάρτη.
Καλό σαβατοκύριακο .