Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Δεν βάζουμε μυαλό

Συνελήφθη για κλοπή μελισσών 
Μέλισσες είχε κλέψει ένας 40χρονος που συνελήφθη χτες το απόγευμα στη Βέροια. Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο ΙΧ φορτηγό που οδηγούσε βρέθηκαν δύο κυψέλες μελισσοσμηνών με πυροσφραγισμένο τον κωδικό, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Επιπλέον, μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 162 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, δύο μαχαίρια μήκους 20 και 21 εκατοστών, δύο πολυσουγιάδες , 61 σκάγια αεροβόλου όπλου και μία σφυρίχτρα κυνηγιού.
Ο 40χρονος συνελήφθη για ζωοκλοπή και παράνομη οπλοκατοχή ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μελισσοκυψέλες ανήκουν σε έναν 24χρονο και είχαν αφαιρεθεί λίγη ώρα νωρίτερα από περιοχή του Νησίου Ημαθίας. Οι κυψέλες μελισσών κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Κατασχέθηκε επίσης και το φορτηγό ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Δεύτερη θητεία

Όταν έχεις χρόνο στην διάθεσή σου σκέφτεσαι πράγματα που άλλες φορές ...προσπερνούσες!
 Μέχρι και ο Ποινικός κώδικας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία.
 Γιατί όχι και εγώ;.
Τόσο υλικό γιατί να πηγαίνει χαμένο;
 Για να λέω όμως την αλήθεια αφορμή είχα από την ανάρτηση του φίλου μας του Κώστα, {Μελισσοκομία Μαραθώνα},που έφτιαξε ολόκληρη.. πολυκατοικία για μέλισσες με τις άχρηστες παλέτες που ο καθένας μπορεί να έχει όποτε θέλει.















Αν λοιπόν υπάρχουν λίγες γνώσεις τεχνικές και κάποια απαραίτητα εργαλεία......ξεκινάμε Χρειαζόμαστε παλέτες με πάχος σανίδας 2 εκ (τύπου EURO). Αφαιρούμε τα καρφιά τους και διαλέγουμε τις γερές που έχουν φάρδος τουλάχιστον 1 μ. Αυτό γιατί κάθε 3 η 4 σανίδες μας βγάζει μία φάτσα και ένα πλαϊνό του σώματος (50,8 και 37,3 αντίστοιχα). Για την σύνδεσή τους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  κόλλα ΑΤΛΑΚΟΛ και αν θέλουμε μεταξύ τους από 3 καβίλιες 0,8 χιλ η χάραγμα στην πλευρά των 2 εκ ,κόλλα και λουρίδες κόντρα πλακέ που ενώνουν τις σανίδες.















Όλοι οι τρόποι είναι καλοί.
 Αφού τις σφίξουμε για να κολλήσουν σαν αποτέλεσμα παίρνουμε αυτό















Κόβοντας από κάθε τάβλα ένα κομμάτι 24,3 χ 50,8 και ένα 24,3 χ 37,3 φτιάχνουμε το σώμα αφού πρώτα κάνουμε το σκάψιμο που εδράζονται οι κερήθρες. Εγώ έβαλα και δύο κομμάτια ξύλου εξωτερικά στις στενές πλευρές που θα χρησιμεύουν στην ανύψωση με τα χέρια η με το μηχάνημα που τυχόν δουλεύει ο καθένας.                                                                                                               Σάν τελικό ...προϊόν έχουμε αυτό .                                                                                                          















Εδώ πρέπει να πώ ότι δέν είναι σε θέση να συγκριθεί αυτή η κατασκευή με την αντίστοιχη που φτιάχνουν οι κατασκευαστές κυψελών αλλά ζούμε στην εποχή που η ανακύκλωση έχει μπεί στην ζωή μας και είναι επιβεβλημένη.
 Ας δώσουμε και στις παλέτες την δεύτερη ευκαιρία τους!!