Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Επίθεση κατά της αρχής !!!

Επίθεση κατά της αρχής για ένα σμήνος μελισσών!
Αυτή είναι η κατηγορία που θα μπορούσε να απαγγελθεί σε ένα σμήνος από περίπου 50.000 εξοργισμένες μέλισσες το οποίο επιτέθηκε σε αστυνομικό στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κι όχι απλά του επιτέθηκε αλλά περικύκλωσε το περιπολικό του και δεν τον άφηνε να βγει από αυτό για διάστημα τριών ωρών.
Ο 31χρονος βοηθός σερίφη Μπράντον Τζένκινς δέχεται κλήση και μεταβαίνει με περιπολικό σε αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνα όπου έχει ανατραπεί νταλίκα με φορτίο 60 κυψέλες γεμάτες μέλισσες.
Για κακή του τύχη, με το που φτάνει στον χώρο του ατυχήματος και προτού προλάβει καλά-καλά να πατήσει πόδι στο οδόστρωμα,οι μέλισσες του επιτίθενται τρέποντάς τον σε άτακτη φυγή πίσω στο αυτοκίνητο.
Κάποιες μάλιστα  καταφέρνουν να εισβάλουν και μέσα στο περιπολικό αλλά εξουδετερώνονται («έπρεπε να κάνω χρήση αστυνομικής βίας, ήμουν σε αυτοάμυνα», δηλώνει ο Τζένκινς) ενώ όσες μένουν απέξω, στρογγυλοκάθονται πάνω στο όχημα και δεν το κουνάνε ρούπι. Σε μια προσπάθεια να τα ξεφορτωθεί, ο αστυνομικός βάζει μπρος και επιταχύνει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι μέλισσες είναι ακόμη εκεί.
Η περιπέτεια λήγει με την επέμβαση μιας ειδικής μονάδας όχι κομάντο αλλά μελισσοκόμων οι οποίοι κατορθώνουν να ηρεμήσουν τις μέλισσες και να τις περισυλλέξουν.
Εκ των υστέρων, σε μια απόπειρα να εξηγήσουν το συμβάν, ειδικοί υποστήριξαν πως το ανοιχτό χρώμα του περιπολικού λειτούργησε σάν κόκκινο πανί για τις μέλισσες οι οποίες ήταν άλλωστε ήδη ενοχλημένες και μπερδεμένες εξαιτίας του ατυχήματος.
Κάπου είχαν δίκαιο, δεν είναι και λίγο να αναποδογυρίζει το σπίτι σου στη μέση του δρόμου.

2 σχόλια:

Τάκης Κοντούλης είπε...

Φώτη καλημέρα, το μεγάλο αγχος μη και μας πέσει καμία κυψελη κατά τις μεταφορές σε καμιά πλατεία ή και στο δρόμο αντε να τις κάνεις καλά !!
Απο τις 15 Ιανουαριου που τους έβαλα 2 κιλά ζυμάρι δεν έχω πάει καθόλου (λόγω καιρού και εργασίας),αύριο ή το Σαββατοκύριακο θα πάω.Η αγωνία μου είναι μήπως θέλουν να προσθέσω πλαίσια πριν ένα μήνα ειχαν χώρο επιπλέον περίπου 2 κενά πλαίσια, τώρα θα δείξει εάν ειναι σφικτά γεμάτα.
Καλή συνέχεια !!

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Τάκη ακόμη δέν είναι ώρα για ανάπτυξη.
Περίμενε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου