Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ομοιότητες

Η εξελικτική πορεία των ζώντων οργανισμών είχε την ίδια αφετηρία όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, που στην πορεία τις και μετά από εκατομμύρια χρόνια εμφάνισε διάφορα "είδη" τα οποία σε πάρα πολλά σημεία έχουν ομοιότητες που εκπλήσουν.
Αφορμή να σκεφτώ πάνω σε αυτό μου έδωσε κάποιος μεγάλος σεισμός που έγινε πρίν από χρόνια στην Αθήνα.
Μετά από τον σεισμό και σε λίγες ώρες(είταν βράδυ) ο κόσμος 'εστρωσε" τραπέζι στις γειτονιές τρώγοντας και πίνοντας μέχρι το πρωί.Αργότερα κατάλαβα ότι ο φόβος είταν που το επέβαλε ,και είναι ο ίδιος φόβος που κάνει τα μελίσσια μας να χώνουν το κεφάλι μέσα στα κελλιά όταν τα ενοχλούμε ,για να φάνε όσο μπορούν ,μή ξέροντας τί θα επακολουθήσει!!!.
Από εκεί και μετά άρχισα να παρατηρώ πιό πολύ.
Καμμία μέλισσα δέν μας ενοχλεί άν βρεθούμε μαζί ,μακρυά από την κυψέλη τις.
Θα μας επιτεθεί όταν πλησιάσουμε στο "σπίτι " τις.
Δέν ενοχλούμε κάποιον άνθρωπο που συναντάμε στον δρόμο,όμως κάνουμε επίθεση σε όποιον πλησιάσει (άνευ λόγου) στον χώρο που ζούμε εμείς και η οικογένειά μας!!!!
Με καλό καιρό τα μελίσσια μας βουίζουν χαρούμενα και κουβαλούν εφόδια στην κυψέλη τους,ενώ με κακό καιρό "αράζουν" μέσα στην ζεστασιά τις.
Την ίδια αντίδραση έχουμε και εμείς.Με καλό καιρό τρέχουμε στις δουλειές μέχρι αργά,ενώ με κακό καιρό κλεινόμαστε μέσα με τζάκι και τσίπουρο!!!
Ξέρουμε ότι πρέπει να αφαιρούμε τα πλαίσια που είναι γεμάτα μέλι γιατί όταν νοιώσουν ότι έχουν επάρκεια τροφών γίνονται λίγο τεμπέλες,ενώ η έλλειψη τις κάνει να τρέχουν "σάν τρελές".
Οταν οι αποθήκες,τα ψυγεία και οι τσέπες μας είναι γεμάτες ,το ρίχνουμε και λίγο στο σορολόπ.Οταν αυτά λείπουν τρέχουμε "σαν τρελλοί" προκειμένου να τα εξασφαλίσουμε .
Αυτές είναι λίγες από τις ομοιότητές μας.
Ψάχνοντας μπορείς να βρείς και πολλές άλλες.
Αυτό που δέν θα βρείς όσο κι'αν ψάξεις είναι το πώς κατάφεραν να διατηρήσουν στους αιώνες αυτή την τέλεια κοινωνία τους,ενώ εμείς καταντήσαμε την δική μας στα χάλια που έχει σήμερα !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: