Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πέσ΄τα Χρυσόστομε...

Σάλος έχει ξεσπάσει στη δημοσιογραφική πιάτσα για τον άγριο διασυρμό των ειδήσεων του MEGΑ, από τον αρθρογράφο Στάθη της Ελευθεροτυπίας, ο οποίος ξεσπάθωσε κατά Τρέμη και Πρετεντέρη και του δελτίου ειδήσεων του καναλιού, με τίτλο "Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης"...

Όλα ξεκίνησαν όταν στο χθεσινό φύλλο της Ελευθεροτυπίας ο σκιτσογράφος και δημοσιογράφος Στάθης κατακεραύνωνε με πολύ έντονους χαρακτηρισμούς το δελτίο ειδήσεων του MEGA. Φυσικά το συγκεκριμένο άρθρο ξεσήκωσε όχι μόνο την παρουσιάστρια Όλγα Τρέμη και τον σχολιαστή Γιάννη Πρετεντέρη, αλλά το σύνολο των δημοσιογράφων του MEGA, που συνέταξαν επιστολή και μάζευαν υπογραφές για να τη στείλουν στον ίδιο τον Στάθη και την Ελευθεροτυπία, απαντώντας σε όσα γράφει!

Αναλυτικά το άρθρο του Στάθη με τίτλο «Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης»

Η «πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο. Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι -θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια.

Αυτοί που λήστεψαν τη χώρα, αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θέλουν τώρα με εργαλείο την ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου να έχουν να διαθέτουν και να κατέχουν ανθρώπους των 500 ευρώ.

Μας μιλούν με φερέφωνα (όπως άλλοτε με τα κατοχικά μεγάφωνα) τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους.

Η «πόλις» κόβεται στα δύο, το παρακάτω κείμενο δεν είναι επί προσωπικού. Είναι περί του επερχόμενου εκφασισμού...

Τι Τρόμος είναι αυτός;!

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα!

Τι οργουελικός εφιάλτης!

Σαν τα κοράκια παραμονεύουν οι δύο απ' τους παρουσιαστές, η κυρία Τρέμη και ο κ. Πρετεντέρης
να αρπάξουν απ' το στόμα του καλεσμένου τους, όταν δεν είναι φιλοκυβερνητικός, την κουβέντα του, να τη δαγκώσουν, να τη διαστρέψουν, να την ανασκολοπίσουν και να του τη δώσουν πίσω να τη φάει, να τού κάτσει στον λαιμό, να πνιγεί, να σκάσει - και αυτό το λένε διάλογο, ενημέρωση, ειδήσεις.

Τι οργουελικός τρόμος είναι αυτός! Αυτό το φρικτό δίδυμο δεν επιτίθεται με μένος Ταλιμπάν εναντίον των στόχων του μόνον με το (απύλωτο, ιταμό και υπερφίαλο) στόμα του, αλλά
με όλη τη γλώσσα του σώματός του να κορυβαντιά, να ωρύεται, να σκούζει, να προσβάλλει, να ειρωνεύεται - είναι αυτό ειδήσεις; έστω σχόλιο μέσα στις ειδήσεις; είναι άποψη;
Όχι, είναι τρομοκρατία! Είναι προπαγάνδα! Είναι κουστουμάτος  ταλιμπανισμός, είναι φασισμός,
είναι, ακόμα χειρότερα, εθισμός των θεατών στον φασισμό.

Τίποτα απ' όσα γίνονται σε αυτό το δελτίο δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ρωτάνε και απαντάνε οι ίδιοι, διακόπτουν όποιον γουστάρουν και το στόμα τους στάζει μέλι μόνον μπροστά στους κυβερνητικούς και τους φίλους τους. Αλλά, το πιο θλιβερό είναι όταν για «ξεκάρφωμα» οι δύο αυτοί παρουσιαστές (των οποίων, τουλάχιστον η ταπεινότης μου δεν είναι συνάδελφος) κάνουν τάχα ζόρικες ερωτήσεις στους υπουργούς, ανάλογες με εκείνες που θα έκαναν δουλικά στους αφεντάδες τους σε άλλες εποχές.

Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια η AGB ή η Πωστηλέν τώρα, για τη θεαματικότητα αυτού του δελτίου, ούτε με νοιάζει αν είναι πρώτο ή έσχατο. Με νοιάζει ότι είναι όνειδος για τη δημοσιογραφία, πληγή για τη δημοκρατία, ντροπή για την πολιτική.

Ούτε απορώ με τους πολιτικούς που πάνε και προσκυνάνε τα ξόανα της τηλεοπτικής τυραννίδας στην πιο απεχθή τους μορφή, αμφισβητώ όμως ότι οι πολίτες δεν αισθάνονται έστω κι απ' τον καναπέ τους τον κίνδυνο που πηγάζει απ' αυτήν την τηλεοπτική χούντα -αυτό το διαρκές εξουσιαστικό ξεσάλωμα του πρασινοφρουρισμού. Αυτής της ανωφελούς γλίτσας που σπαράζει τη χώρα παραπάνω από δυο δεκαετίες τώρα.

Αυτός ο συνδυασμός γκαιμπελισμού και σταλινισμού παντός καιρού, όστις υποστήριξε υπό τη δορά του εκσυγχρονισμού με τον πιο καθωσπρεπίστικο τρόπο ό,τι πιο αισχρό μάς έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, απ' το άγος του Χρηματιστηρίου έως την αποκοπή των μισθών και τις επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, αυτός ο συνδυασμός, καλά οχυρωμένος από αφεντικά, χορηγούς, διαφημιστές, τραπεζίτες και συν-ένοχους δημοσιογράφους, έχει βλάψει τον λαό και το πολίτευμα περισσότερο απ' όσον έβλαψε η μαύρη πανώλη το Λονδίνο και τις τρεις φορές που το επισκέφθηκε.

Η ενημέρωση είναι δικαίωμα του λαού.

Το δελτίο του Μέγκα και τα άλλα δελτία όπως αυτό δεν ενημερώνουν τον λαό, τον στραβώνουν, τον αιχμαλωτίζουν, τον χειραγωγούν.

Βγαίνουν στον αέρα, που είναι περιουσία του λαού, μόνο και μόνο για να τον τρομοκρατήσουν, για να τον κάνουν να κάθεται σούζα, οι σταθμοί αυτοί είναι η μαύρη χειρ και η σιδερένια φτέρνα των διαπλεκόμενων - είναι εχθροί του λαού με περικεφαλαία.

Την περικεφαλαία της οίησης, του (ραγιάδικου) θράσους, του κυνισμού, του αμοραλισμού, της αναισχυντίας, της αγένειας - με έναν λόγο: μιλάνε στον λαό σαν να μιλούν σε κατσαρίδες...
Ντροπή!

 

8 σχόλια:

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

Καιρός ήταν Φώτη να τους τα πεί κάποιος,γιατί αυτοί δεν έχουν όρια!
Αλλά τι περιμένεις,υπάλληλοι του μεγαλοεργολάβου είναι,τίνος τα συμφέροντα θα στηρίξουν?του "βλάκα"Ελληνικού Λαού που τους ακούει?
Οσο για τους πολιτικούς,που γράφει ο αρθρογράφος,που "προσέρχονται"στις εκπομπές τους,ας κοιτάξουν τα ποσοστά των κομμάτων τους και θα καταλάβουν γιατί πέφτουν συνεχώς!

Γιώργος είπε...

Φώτη, άντε να δούμε -όπως λέει κι ο Γιώργος- κι εμείς πότε θα "ξυπνήσουμε"!
Εύστοχη κι επίκαιρη η ανάρτησή σου.

markos aliprantis είπε...

Δυστυχώς όπως τα λέει ο Στάθης είναι αλλά όχι μόνο το MEGA που έχει την πρώτη θέση στην φιλοκυβερνητική προπαγάνδα αλλά και άλλα κανάλια.Αυτό τους έχουν πεί να κάνουν οι συμβουλάτορές τους για να κάθεται ο λαός αποχαυνομένος με το ηθικό του στο ναδίρ για να μην αντιδρά.Έρχεται και το κάθε τσουτσούνι απο την Ε.Ε και του κάνουμε τεμενάδες αντί να τον διαολοστείλουμε απο ΄κεί πού΄ρθε.Τί να πρωτοπείς;Άκουσα την τιμωρία του Μαντέλη πρόστιμο 7500€ του έβαλαν και αναστολή 2 χρόνια για ψευδές πόθεν έσχες Σιγά τα ωά ρε πήρε μίζες που αποκαλύφθηκαν 250.000€ και του έριξαν 7.500 και χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι.Αάά ρε κλωτσιές που θέλουμε και καθόμαστε και τους ακούμε!!!!!

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Οσο πιό άδειος είναι ο ντενεκές,τόσο πιό πολύ θόρυβο κάνει.
Ετσι οι πολιτικάντηδες και τα φερέφωνά τους οι δημοσιογράφοι.
Ομως έχουν χάσει το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα και από μέσα βγαίνει η μπώχα που κρύβανε.
Λίγο ακόμα και θα γελάσει και ο εξαπατημένος λαός.
Λίγο ακόμα.

explore.bees είπε...

Φώτη καλά τα λέει ο Στάθης , αλλά δυστυχώς όπως επισημαίνει γράφοντας << Η πόλις έχει αρχίσει να κόβεται στα δυο >> παρόλα όσα συμβαίνουν με αντίκτυπο την οικονομική κρίση , σχεδόν στο 99% των πολιτών αυτής της χώρας , μόνο οι μισοί (θέλω να πιστεύω ότι είναι περισσότεροι ) έχουν ξυπνήσει και απομακρυνθεί από τον τηλεοπτικό εθισμό και την παραπληροφόρηση των δήθεν ειδήσεων .

Αν δεν έχεις διαβάσει το μυθιστόρημα του Οργουελ 1984 ο μεγάλος αδελφός , είναι ευκαιρία να το διαβάσεις και τότε θα εκπλαγείς και θα διαπιστώσεις την διορατικότητα του συγγραφέα , σε αυτό που συμβαίνει στην σημερινή πραγματικότητα .
φτιαχτές ειδήσεις με ειδικότητα στον αποπροσανατολισμό του πολίτη .Ειδήσεις που πουλάνε ακροαματικότητα και εκτινάσσουν στα ύψη τα μηχανάκια της ΑGP .

Αλλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας , αυτής που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε .
Γιατί εμείς θα είμαστε πάλι αυτοί οι οποίοι στις επόμενες εκλογές θα τρέξουμε να τους ψηφίσουμε και να αναδείξουμε πάλι αυτά τα ΚΑΘΗΚΙΑ .
Εμείς είμαστε που ακούγοντας τον ΜΑΛ_ _Α που είπε <> καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια .
Εμείς είμαστε που θα τους ξαναχειροκροτήσουμε όταν θα ξαναμασάμε το κουτόχορτο που θα μας ταΐζουν και οι μεν και οι δεν .
Το παιχνίδι τους το μάθαμε και λέγεται << ΜΙΑ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΧΩΛΑΙΝΕΙ>>

Εγώ λοιπόν είπα και ελάλησα , από τούδε και στο εξής θα μάθω και θα μιλώ άλλη γλώσσα εκτός από

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Να είσαι καλά
Χρήστος

glam είπε...

Δεν θέλω να προβοκάρω, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Στάθης είναι με τον λαό και η Τρέμη η κακιά;

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Glam
όχι δέν είναι.
Το βέβαιο είναι ότι τα λεγόμενά του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και επ'αυτού δέν υπάρχει καμμία αμφιβολία,άσχετα για ποιόν λόγο τα είπε.
Τώρα με ποιόν είναι φίλος κάθε ένας από αυτούς,αυτό είναι βέβαιο.
ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ .

Exagono είπε...

Pαιδια η αληθεια ειναι καπου στη μεση.Επειδη ζουμε σε μια εποχη που το συμφερον ειναι πανω απολα θεωρω οτι οι επαγγελματιες του ειδους(δημοσιογραφοι) ακολουθουν τις εντολες των αφεντικων τους για να παρουν κρατικη διαφημηση και οχι μονο,ισως το μεσον του Σταθη να μη παιρνει κοματι της πιτας.Ειναι τελικα μονο το Μega φιλοκυβερνητικο?Που ακουτε την αληθεια?Ποια ειναι η αληθεια και που βρισκεται?
Θεωρω οτι το μονο μεσο που σωζει την κατασταση (γιατι δεν εχει καποιο κερδος )ειναι οι αποψεις ολων των παραπανω συναδελφων.Δεν ειναι λοιπον ντροπη να δημοσιευονται οι αποψεις μας εστω και σε ενα μελισσοκομικο site.