Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Το τσιγαράκι !!!

Πρίν από 19 χρόνια ,σε μία στιγμή ευλογημένη,βρήκα την δύναμη να κόψω την ολέθρια συνήθεια του καπνίσματος.Από τότε ,άρθρα σαν αυτό με κάνουν να σκέφτομαι πόσο μεγάλο δώρο έκανα στον εαυτό μου !!!

Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί ένα στους εκατό θανάτους

Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί περίπου τον ένα στους εκατό θανάτους κάθε χρόνο στον κόσμο, δηλαδή πάνω από 600 χιλιάδες θανάτους ετησίως ,εκ των οποίων οι 165 χιλιάδες αφορούν παιδιά, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιείται στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό Lancet.

Εάν προσθέσουμε και τους θανάτους των 5,1 εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι ενεργοί καπνιστές, φτάνουμε σε ένα σύνολο 5,7 εκατομμυρίων ανθρώπων που πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες του καπνίσματος. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εκτιμά παγκοσμίως την επίδραση του παθητικού καπνίσματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2.004 εκτέθηκαν σε παθητικό κάπνισμα το 40% των παιδιών, το 33% των ανδρών και το 35% των γυναικών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης αυτή η έκθεση στον καπνό προκάλεσε 379.000 θανάτους από καρδιολογικά προβλήματα, 165.000 από αναπνευστικά προβλήματα , 36.900 από άσθμα και 21.400 από καρκίνο των πνευμόνων. Συνολικός αριθμός : 603.000 θάνατοι από αιτίες που σχετίζονται με το παθητικό κάπνισμα.
Τέλος, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα του παθητικού καπνίσματος είναι τα παιδιά, κυρίως αυτά που οι γονείς τους καπνίζουν στο σπίτι. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 165,000 παιδάκια ηλικίας κάτω των 5 ετών. Τα δύο τρίτα των παιδιών αυτών προέρχονταν από την Αφρική και τη νότια Ασία.

7 σχόλια:

İlhami Uyar είπε...

I dont understansd women,specially smoke cigarettes.Cigarettes much more harmfull them.State budget get harmfull from cigarettes.I hope smoke harmfull will prevent in next time.Best wishes

Φώτης Λαουτάρης είπε...

I agree with you.Mast to cost each pack of cigarettes 100 €. Maybe to do something good.

Exagono είπε...

Φωτη ναχουμε την υγεια μας να καπνιζουμε.
Συμφωνω ομως μαζι σου οτι ειναι μια κακια συνηθεια.

Ανώνυμος είπε...

I was suggested this website by way of my cousin. I'm no longer certain whether this publish is written by means of him as no one else recognize such distinctive about my problem. You're
wonderful! Thank you!
Visit my blog post :: drum tobacco

Ανώνυμος είπε...

Hi to every one, the contents present at this website are really remarkable for people experience, well, keep up the nice work fellows.
Also visit my web page :: golden virginia tobacco

Ανώνυμος είπε...

Hey! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.
Any suggestions?
Take a look at my web blog :: www.yourtobaccosstore.com

Ανώνυμος είπε...

Hey! Do you know if they make any plugins to protect against
hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.

Any suggestions?
Also see my page - www.yourtobaccosstore.com